Kesehatan

Kulit Perawatan Kulit Lanjutan

Topikal berkesan dan retinol krim dan gel boleh membantu membersihkan pori-pori, mengurangkan radang dan mempercepatkan proses sel kulit perolehan dan semula, yang membantu dalam kedua-dua dan rawatan RAP dan parut. Bermula dengan lebih ringan berkesan produk (seperti Adapalene 0.1% gel) dan secara beransur-ansur meningkatkan kekuatan dan permohonan, tubuh dapat menyesuaikan diri tanpa berlebihan iritasi. Yang gel mencuci juga boleh membantu menghilangkan bakteria pada kulit yang menyumbang untuk pembangunan jerawat. Sentiasa mengelak memerah, pop, atau memilih anda jerawat karena jerawat boleh merebak dan kelewatan penyembuhan.

Ada bukti yang mencukupi untuk mengesyorkan menggunakan laser dan cahaya terapi. Rujukan untuk doktor kulit harus dianggap jika rawatan matlamat tidak bertemu. Dalam kajian ini, kami telah digariskan banyak pilihan untuk pembekal yang merawat pasien hamil dengan jerawat. Kami menawarkan berikut mudah pendekatan sebagai titik permulaan untuk sibuk pembekal ketika berhadapan dengan pesakit hamil.

Dengan mengganggu pengeluaran kulitnya dalam epidermis, hydroquinone membawa kepada kurang pigmentasi karena kulit gelap sel-sel menumpahkan sememangnya lebih masa. Peningkatan dalam kulit pigmentasi biasanya berlaku dalam tempoh enam bulan jika digunakan dua kali sehari. Hydroquinone adalah tidak efektif dalam pigmentasi, yang mempengaruhi lapisan kulit, seperti dermis. Menggunakan pelindung matahari dengan SPF 15 atau lebih tinggi di pagi hari dengan permohonan semula setiap dua jam disarankan apabila menggunakan hydroquinone.

Bagaimanapun, sampingan kesan-kesan spironolactone dan cyproterone asetat pada orang-orang, seperti kalangan, masalah seksual, dan menurun kepadatan tulang mineral, umumnya membuat mereka gunakan dalam lelaki jerawat tidak praktis. Rawatan matlamat termasuk luka pencegahan, pengurangan penyakit mental dan resolusi luka-luka. Grading jerawat berdasarkan jenis luka dan tahap boleh membantu panduan rawatan.

Dalam belajar di mana jerawat pesakit digunakan 1.2% clindamycin fosfat / 2.5% gel gel di pagi hari dan dimas 0.05% tretinoin gel di malam hari, kebanyakan pasien telah tiada kulit sampingan kesan-kesan sepanjang belajar. Ia telah menyimpulkan bahwa penggunaan Ceramides Pembersih dan Ceramides Krim Pelembab yang disebabkan baik toleransi, tidak mempengaruhi rawatan yang lebih baik dan mematuhi aturan. Ciri khas daripada penyakit bintik hitam atau whiteheads, jerawat, berminyak kulit dan mungkin parut. Ia memberi kesan terutamanya kulit dengan yang agak tinggi beberapa kelenjar minyak, termasuk wajah, bahagian atas dada dan kembali.

Secara umum, topikal dan mulut antibiotik tidak boleh digunakan sebagai monoterapi, tetapi harus digabungkan dengan topikal gel untuk mengurangkan rintangan bakteria. Mulut retinoids adalah karsinogen dan benar-benar tidak disarankan untuk wanita yang sedang hamil atau mempertimbangkan kehamilan. Walaupun beberapa terapi pelengkap, termasuk atlit dan bukan farmakologi rawatan, muncul untuk menjadi baik diterima, ada data terhad pada keselamatan dan keberkesanannya dan sedang tidak disarankan selama kehamilan. Nisbah risiko-manfaat, keberkesanannya, penerimaan dan kos pertimbangan apabila memilih rawatan untuk jerawat di kehamilan. Data SynthesisMain keputusan langkah-langkah ke 29 secara rawak dua kali buta kajian itu telah dinilai termasuk pengurangan radang, bukan radang, dan jumlah jerawat luka tuduhan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button