Kesehatan

Fasce, Keuntungan Dari Spironolactone Untuk Pengobatan Jerawat Pada Wanita

Apabila anda pergi untuk bekerja, rawatan boleh diukur kesan dalam empat minggu, tetapi banyak mengambil enam minggu untuk sampai ke dataran tinggi. Retinoids adalah ubat yang mengurangkan radang, memulihkan siklus hidup folikel-sel dan mengurangkan mengasingkan pengeluaran. Studi menunjukkan bahwa kulit dan keluarga dokter menandatangani mereka untuk jerawat. Itu retinoids muncul untuk mempengaruhi sel siklus hidup dalam folikel lapisan. Ini mencegah pengumpulan sel-sel kulit di folikel rambut, yang boleh menyebabkan penyumbatan. Mereka adalah yang pertama di barisan jerawat, terutama untuk orang-orang dengan kulit gelap.

Ia tidak memberi kesan pada air yang tinggi pengeluaran dan tidak membunuh bakteria. Itu harus digunakan secara terus menerus, hanya gel, sejak kesan berhenti ketika anda berhenti menggunakan itu-liang lagi menyumbat dan jerawat kembali. Teh ini boleh didapati dalam banyak produk jerawat, termasuk lotion, krim dan pad. Scrub ringan termasuk orang-orang yang menggunakan pfc asid, asam laktat, teh, Jessner penyelesaian atau sebuah tumpuan yang lebih rendah (20%) asid trichloroacetic.

Ada pelbagai topikal produk dalam krim, gel, penyelesaian, pad, busa dan lotion. Topikal antibiotik adalah terbatas pada kemampuan mereka untuk menembus kulit dan menghapuskan yang lebih mendalam-duduk jerawat, sementara sistemik antibiotik beredar di seluruh badan dan kelenjar. Bagaimanapun, sistemik antibiotik sering menyebabkan kesan sampingan yang lebih daripada topikal orang-orang, tetapi mereka tidak boleh digunakan untuk lebih teruk jenis jerawat. Sebagai peraturan, topikal antibiotik tidak disarankan seperti jerawat sendirian, dan mereka dapat meningkatkan risiko antibiotik rintangan dalam kulit bakteria.

Kesan sampingan topikal retinoids termasuk kemerahan, kekeringan dan kulit gatal. Walaupun ia telah ditetapkan sebagai rawatan jerawat untuk wanita di Amerika selama lebih dari 30 tahun, spironolactone tidak rasmi pelabelan untuk jerawat di seluruh dunia, membuat ia sukar untuk digunakan oleh ahli kulit yang merawat keadaan ini. Tidak seperti teh, gel tidak terkelupas, tetapi ia telah lain jerawat-ciri-ciri pertempuran, termasuk anti kuasa, menjadikannya besar rawatan untuk kedua-dua comedonal dan radang jerawat, menjelaskan Lembaga Disahkan Doktor kulit Dr. Hadley Raja.

Kajian ini memberi tumpuan kepada pilihan rawatan untuk wanita dewasa pasien dengan jerawat. Jerawat dewasa pesakit boleh memulakan dan terakhir pada remaja atau berlaku dalam dewasa. Jerawat telah pelbagai alor gajah kesan yang mempengaruhi kualiti nyawa pesakit. Rawatan jerawat pada wanita dewasa yang mencabar, terutama disebabkan oleh pertimbangan pesakit pilihan, kehamilan dan susu. Rawatan yang sangat berbeza dan rawatan harus khusus untuk setiap individu wanita. Kami mengkaji semula konvensional terapi dengan tahap bukti, rawatan tambahan didukung oleh kohort kajian dan laporan kes, pelengkap dan/atau terapi alternatif, dan baru agen di bawah pembangunan untuk merawat pasien dengan jerawat.

Spironolactone mengikat androgen reseptor dan mengurangkan androgen pengeluaran. Yang besar kebelakang belajar 2015 di sihat wanita tua tahun mengesahkan bahawa kalium pemantauan tidak perlu untuk pesakit ini ketika mengambil spironolactone. Kehamilan yang harus dihindari ketika mengambil spironolactone kerana risiko feminization janin lelaki, dan spironolactone tidak disarankan untuk lelaki kerana potensi kalangan. Rawatan untuk jerawat yang ada, termasuk perubahan gaya hidup, ubat-ubatan, dan prosedur medis. Rawatan yang digunakan secara langsung untuk kulit yang terlibat, seperti azelaic, gel, dan teh, adalah yang biasa digunakan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button